Kampusten toimistot palvelevat opiskelija-asioissa lukuvuoden aikana ma-pe klo 9.00 - 15.00. 

Opintosuoritusotteet ja opiskelutodistukset ym. toimitetaan vain sähköisesti tästä linkistä. Lue ohjeet ennen tilauksen tekemistä.

Tilauksen yhteydessä valitse toimitustavaksi ensisijaisesti nouto Linnalan kampukselta opintotoimistosta ja Skinnarilan kampukselta opintotoimiston oven ulkopuolella olevasta kaapista. Halutessasi saat tilauksesi myös postitse.

Osoitetietojen muutokset voi ilmoittaa opiskelijoiden web-liittymän WinhaWillen kautta. Muut muutokset, mm. henkilötietojen ja kotikunnan muutokset, on ilmoitettava välittömästi osoitteeseen: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

TÄRKEÄÄ!!!
Kela tiedottaa 24.4.2018:

Asumistuki on tarkistettava kesätyötulojen takia heti kun työsopimus on allekirjoitettu. Näin asumistukea ei jouduta perimään takaisin.
Asumistuen tarkistus kesätyötulojen takia -tiedote

OPINTOTUKI_ajankohtaista

Kela hoitaa 1.1.2018 alkaen kaikki opiskelijoiden opintotukeen liittyvät asiat mukaanlukien edistymisen seurannan (lokakuussa) ja opintotuen takaisinperinnän tarpeellisuuden tutkimisen (helmi-maaliskuussa). Kela saa tiedon opiskeluoikeuksista ja opintosuorituksista pääasiallisesti Virta -tietojärjestelmästä, johon tiedot siirtyvät suoraan Winhasta. Jos Kela tarvitsee lisätietoa opintojen edistymisestä ja opintojen suorittamisesta päätoimisesti, opiskelijan on itse tämä asia Kelalle selvitettävä. Jos Winhassa ei näy opintosuorituksia, eikä ilmoittautumisia opintojaksoille tai tentteihin, opintojen päätoimisuutta ei pysty todistamaan. Tämän vuoksi on ehdottoman tärkeää ilmoittautua opintojaksoille/tenttihin ja että opintojaksosuoritukset Winhassa ovat ajan tasalla. Huolehdi myös, että opettaja on hyväksynyt opintojaksoilmoittautumisesi! Opintojakso näkyy HOPS:in osallistumisissa, kun opettaja on hyväksynyt ilmoittautumisesi.

Huolehdi syksyllä 2018 toteutettavaa opintojen edistymisen seurantaa varten, että kaikki lukuvuonna 2017 - 2018 suorittamasi opinnot on kirjattu oikealle lukuvuodelle (1.8.2017 - 31.7.2018).

 

Kela tiedottaa 17.4.2018:                                                     

Opiskelija, tarkista viime vuoden tulosi ja palauta liikaa maksettu opintotuki

Vuoden 2017 opintotukien vapaaehtoiset palautukset on maksettava viimeistään 31.5.2018. Opintotuen saaja voi nyt tarkistaa Kelan asiointipalvelusta ennakkotiedot opintotuessa huomioon otettavista vuosituloistaan.

Kelan asiointipalveluun (www.kela.fi/asiointi) kirjaudutaan verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Omien vuositulojen ennakkotiedot löytyvät valitsemalla Opintotuki > Tukikuukaudet > Tulovalvonta > Vuositulot.

Vuositulojen ennakkotiedot perustuvat esitäytettyjen veroilmoitusten tulotietoihin sekä käytettävissä oleviin tietoihin apurahoista ja ulkomaan tuloista. Verotuksen ennakkotiedoista voi puuttua osittain tai kokonaan tiettyjä tulolajeja, kuten elinkeinotoiminnan tulot ja vuokratulot. Kyselyssä näkyvän tulon määrä voi myös muuttua lopullisessa verotuksessa.

Asiointipalvelun Vuositulot-sivulla olevien tietojen tarkoituksena on auttaa opiskelijaa arvioimaan, pitääkö hänen palauttaa vuoden 2017 opintotukea. Lain mukaan opiskelija vastaa kuitenkin itse siitä, että hän arvioi vuositulonsa oikein ja että hänen vuositulonsa eivät ylitä vuositulorajaa. Opintotuen tulovalvonta tehdään verotuksessa vahvistettujen tulojen perusteella.

Jos opiskelijan tulot ylittivät vuositulorajan vuonna 2017, hän voi palauttaa liikaa maksetut opintorahat ja asumislisät toukokuun loppuun mennessä.

Jos liikaa maksettua tukea ei palauta toukokuun loppuun mennessä, Kela perii tuen ensi keväänä takaisin 7,5 %:lla korotettuna.

Katso kahden minuutin pikaohje Youtubessa

Opasvideo antaa konkreettiset neuvot omien vuositulojen tarkistamiseen. Usein opiskelijalle on epäselvää, kuinka monen kuukauden opintotuki tulisi palauttaa, jos vuosituloraja ylittyi. Videolla neuvotaan askel askeleelta, miten asian voi selvittää Kelan asiointipalvelussa ja laskureilla.

Katso video

Tiedote omien tulojen vaikutuksesta opintotukeen vuonna 2018 - 2019 löytyy täältä

 

Kampusten toimistot

Skinnarila

Skinnarilankatu 36, 53850 LAPPEENRANTA
Puh. 040 649 4800
Faksi 02049 66588
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
sähköposti on muotoa etunimi.sukunimi(at)saimia.fi

Koulutussihteerit

Sari Kuittinen
Jaana Tarkki
Anita Ylä-Outinen

Avoin amk

Maarit Glad, Puh. 040 760 2156
Maarit Väyrynen, Puh. 040 765 6266

Linnala

Tietäjänkatu 5, 55120 IMATRA
Faksi: 02049 66734
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Koulutussihteerit

Tiina Matikainen, puh. 040 745 5752
Nina Pesonen, puh. 040 847 9445

 

Pin It