Mitä ammattikorkeakoulun vararehtori tekee?

Liiketaloutta Saimaan ammattikorkeakoulussa opiskelevalla Vilma Pylvänäisellä ei ollut siitä minkäänlaista käsitystä, kun hän haki nuorkauppakamarin organisoimaan Päivä johtajana –tempaukseen.

Hän pääsi seuraamaan oman koulunsa vararehtori Merja Heinon työtä. Nyt hän tietää.

”Tylsää se ei ainakaan ole”, hän virnistää.

Päivä oli monipuolinen. Suurin osa vararehtorin ajasta kului erilaisissa kokouksissa. Vilma osallistui kokouksiin Heinon kanssa ja pääsi muun muassa seuraamaan, millainen palapeli syntyy siitä, kun osa opetustiloista menee remonttiin.

Osassa ammattikorkeakoulun tiloista, jotka sijaitseva yliopiston puolella, alkaa peruskorjaus ensi vuonna. Tiloille on löydettävä väistötilat eikä se ole aivan yksinkertaista.

”Rakennushanketta koskeva palaveri oli mielenkiintoinen. Arkkitehtuuri kiinnostaa minua ja muutenkin oli mielenkiintoista kuulla, mitä kaikkea peruskorjaus tuo tullessaan.”

Hän on tyytyväinen, että lähti mukaan tapahtumaan. Hän uskoo, että kokemuksesta on hyötyä ihan oikeastikin.

Ensimmäisen vuoden opiskelijana hän ei ole vielä päättänyt, mihin aikoo urallaan suuntautua. Johtajan työ ei tällä hetkellä tunnu todennäköiseltä, mutta koskaan ei pidä sanoa ei koskaan.

”Liiketalous antaa mahdollisuudet niin moneen työhön. Ja eihän kukaan valmistu johtajaksi, vaan johtajaksi kasvetaan pikkuhiljaa. Vastuullista ja mielenkiintoista työ ainakin olisi.”

Oman lisänsä päivään toi se, että Vilma seurasi oman koulunsa vararehtoria.

”Kannatti lähteä. Päivä antoi aivan uudenlaisen näkökulman koulun toimintaan.”

Pin It