Kolmisensataa Fazerin työntekijää osallistui maaliskuussa työhyvinvointipäivään, johon myös Saimaan ammattikorkeakoulun sosiaali- ja terveysalan opiskelijat osallistuivat. Sotelaiset pitivät tyhy-päivässä terveyteen ja hyvinvointiin liittyviä pisteitä.

”Tällaista en olekaan ennen kokeillut”, Minna Tuomikoski kertoo sorminäppäryystestin jälkeen. Samassa pisteessä fysioterapeuttiopiskelijat testauttivat myös Tuomikosken käsien puristusvoiman.

”Mielenkiintoisia testejä. Tulokset olivat parempia kuin oletin”, Tuomikoski nauraa.

Fazer tyhypaiva 2016 04 649px

Viereisen pöydän ääressä Jaana Pajulahti-Kiurun sormesta puristetaan veritilkkaa. Mittari mittaa Pajulahti-Kiurun verensokerin.

”Edellisestä mittauskerrasta on pitkä aika, joten tämä on ihan hyvä mitata nyt”, Pajulahti-Kiuru toteaa.

Hän on tyytyväinen tyhy-päivään ja opiskelijoiden pitämiin rasteihin.

”Yhtään ei pelottanut mennä opiskelijan pistettäväksi.”

Saimaan ammattikorkeakoulun pisteiden lisäksi Fazerin henkilökunnalle oli tarjolla paljon muutakin, esimerkiksi norsupalloa, venyttelyä ja keilaamista.

”Mukavaa on ollut. Meillä ei olekaan muutamaan vuoteen ollut näin mittavaa tyhy-päivää”, Pajulahti-Kiuru sanoo.

Tyhy-päivä oli mieluinen myös opiskelijoille. Pian terveydenhoitajaksi valmistuva Sanna Paakki sanoo, että käytännön työstä oppii parhaiten.

”Nyt tämä sujuu jo hyvin. Ensimmäisenä opiskeluvuonna olisi saattanut hieman jännittää.”

Paakin pisteessä käsitellään stressiä. Tarjolla on muun muassa stressimittari, neuvoja stressin vähentämiseen ja mahdollisuus heittää huolet roskapönttöön.

”Olemme suunnitelleet pisteet itse. Fazer toivoi, että yhdellä pisteellä käsiteltäisiin stressiä, ja rakensimme tämän siltä pohjalta vapain käsin.”

Katso lisää Saimaan amk:n palveluista täältä: http://www.saimia.fi/fi-FI/tutkimus-kehitys-ja-palvelut/palvelut

Pin It