Saara Karppinen pistää nopealla mutta lujalla otteella Ann-Mari Urjon sormenpäähän. Sormeen ilmestyy punainen piste.

”Pyyhkäise ensimmäinen pisara pois”, kolmannen vuoden terveydenhoitaja Sanna Kakkola opastaa.

Karppinen pyyhkäisee ja odottaa uutta veripisaraa. Kun se ilmestyy, hän pyydystää näytteen verensokerimittariin.

Hetken kuluttua tulos ilmestyy näyttöön.

”Hyvä. Mahtuu rajojen sisälle mainiosti”, Kakkola antaa tuomion.

Käynnissä on Saimaan ammattikorkeakoulun ja Lappeenrannan teknillisen yliopiston abipäivä. Kuutisensataa abiturienttia vaeltaa ympäri Skinnarilan kampusta ja tutustuu korkeakoulujen tarjontaan.

Imatran yhteislukiosta Skinnarilaan saapuneet Urjo ja Karppinen ovat erityisen kiinnostuneita ammattikorkeakoulun sosiaali- ja terveysalasta.

”Etenkin terveydenhoitajan ammatti on alkanut kiinnostaa viime aikoina”, Urjo sanoo.

Terveydenhoitajaksi kouluttautumista on miettinyt myös Karppinen. Hän on pohtinut myös kätilön tai sairaanhoitajan työtä.

Saimaan ammattikorkeakoulu on molemmille varteenotettava vaihtoehto, jos opiskeltava ala vain koulusta löytyy.

”Tämä on hyvä koulu ja sopivan lähellä.”

Lappeenrannan lyseon lukion abiturientti Juuso Pätäri maistaa restonomiopiskelijoiden drinkkiä. Matkailu- ja ravintola-ala kiinnostaa, mies sanoo.

”Kaikkein mieluiten haluaisin lentäjäksi ilmavoimiin, mutta jos se ei toteudu, restonomiopinnot ovat hyvä vaihtoehto. Tykkään tehdä ruokaa ja matkustella.”

Luumäellä asuva Miisa Järvinen on puolestaan suunnitellut pitävänsä lukion jälkeen välivuoden. Sen jälkeiset suunnitelmat ovat vielä avoinna.

”Jokin sosiaalinen ala minua kiinnostaa. Tänään aion tutustua ainakin fysioterapian, sosionomian ja kuvataiteen opintoihin”, Järvinen suunnittelee.

Kari Puronhaara on liikkeellä avoimin mielin. Hän on tutustunut Saimaan ammattikorkeakouluun aikaisemminkin, mutta ei ole vielä löytänyt omaa kutsumustaan.

Puronhaara on asunut Lappeenrannassa reilun vuoden. Lukion jälkeen hän toivoisi pääsevänsä opiskelemaan johonkin muuhun kaupunkiin, esimerkiksi Jyväskylään.

”Mikään ei ole kuitenkaan ehdotonta. Olen avoin vaihtoehdoille.”

Saimaan ammattikorkeakoulun ja Lappeenrannan teknillisen yliopiston yhteinen abipäivä järjestettiin perjantaina 30.10. viidennen kerran. Päivän aikana abiturientit pääsivät tutustumaan korkeakouluissa opiskeltaviin aloihin ja korkeakouluopiskeluun ja hakemiseen yleensä.

Abipäivään osallistui noin 600 abiturienttia Kaakkois- ja Etelä-Suomesta.

Pin It