Saimaan ammattikorkeakoulu on mukana sparraamassa yrityksiä Etelä-Karjalan Kasvu Open –ohjelmassa. Saimaan amk:n liiketalouden lehtori Timo Saarainen on yksi asiantuntijoista, mylläreistä, joilta mukana olevat yritykset ovat voineet saada sparrausapua kasvusuunnitelmiensa kanssa. Lisäksi Saimaan ammattikorkeakoulun TKI-toiminnasta vastaava vararehtori Kirsi Viskari kuuluu Kasvu Openin tuomaristoon.

Kasvu Open on järjestänyt Etelä-Karjalassa kaksi sparrauspäivää kevättalvella 2017. Niiden aikana yritykset ovat päässeet keskustelemaan kasvusuunnitelmistaan asiantuntijoiden kanssa. Jokainen yritys tapaa sparrauspäivän aikana viisi asiantuntijaa.

”Usein olen keskustellut yritysten kanssa esimerkiksi myynnin kasvattamiseen liittyvistä ongelmista. Kun yrittäjä on kiinni arjessa, näköala saattaa hukkua eikä mahdollisuuksia näe. Joskus voi olla myös sellainen tilanne, että yritys on kasvanut liian nopeasti ja tarvitsee tukea esimerkiksi henkilöstöhallintoon”, Saarainen kertoo.

Yrittäjille sparraus on ollut maksutonta. Positiivista palautetta on tullut paljon, Saarainen kertoo. Myös Saarainen on nauttinut sparraajan tehtävästään.

”On aina mukavaa, kun pystyy tuomaan ammattiosaamistaan muiden avuksi ja jakaa eteenpäin tietoa, jota itse on eri lähteistä saanut. Yhden tapahtumaan osallistuneen yrityksen kanssa käynnistimme jatkotyöskentelyn välittömästi ja tähtäimenä on yrityksen liiketoimintamallin uudistaminen ja kasvun mahdollistaminen.”

Sparrauspäivien perusteella Etelä-Karjalan yrityksistä valittiin toukokuun semifinaalissa kaksi potentiaalisinta yritystä, jotka osallistuvat valtakunnalliseen finaaliin. Voiton veivät Assetti ja Wimao. Finaali järjestetään lokakuussa Jyväskylässä.

Pin It