Teksti: Jonna Mielonen-Jumisko

Saimaan ammattikorkeakoulun yrityssimulaatio-opetus on saanut huomiota kansainvälisessä, korkeakoulujen opettajille suunnatussa The BusinessSimulation –blogissa. Tuoreessa kirjoituksessa on haastateltu Saimaan ammattikorkeakoulun lehtori Jukka Sirkiää.

Sirkiä käyttää yrityssimulaatioita opetuksessa pääasiassa liiketalouden ja hotelli-, ravintola- ja matkailualan opiskelijoille sekä lisäksi myös tekniikan opiskelijoille. Opiskelijat perustavat yrityssimulaatiossa oman yrityksen ja johtavat yritystä kurssin ajan. Opiskelijatiimit toimivat yrityksen johtoryhmänä ja päättävät sellaisista asioista, joihin oikeiden yritysten johtoryhmät joutuvat ottamaan kantaa.

”Ideana on hyödyntää, kerrata ja syventää meillä opittuja johtamisen ja liiketalouden oppeja käytännössä”, Sirkiä kertoo.

Yrityssimulaatiot toimivat opetuksessa hyvin. Opiskelijat ovat olleet motivoituneita ja tempautuneet yrityksen johtamiseen mukaan täysillä.

”Keskusteluista huomaa, kuinka vakavasti opiskelijat yrityksen johtamisen ja oppimisen ottavat. Kilpailevien tiimien päätöksiä ja menestymistä bechmarkataan. Tehtyjä vääriä päätöksiä harmitellaan ja mietitään, mikä olisi ollut parempi ratkaisu sekä miten jatkossa yrityksen toimintaa kehitetään yhä paremmaksi.”

Pin It