Kun Katja Kapanen aloitti opintonsa Saimaan ammattikorkeakoulussa, hänen päätavoitteensa oli oppia englantia ja liiketaloutta. Ylempään amk-tutkintoon johtava International Business Management (IBM) –koulutus täytti vaatimukset.

”Opinnot on tarkoitettu suoritettavaksi työn ohessa, joten ne sopivat hyvin myös perheelliselle”, Kapanen sanoo.

Hän viihtyi opintojen parissa mainiosti. Ammattikorkeakoulun käytännönläheinen opiskelumetodi sopi hänelle hyvin.

”Opiskelu eteni niin, että kahden lähioppimispäivän jälkeen teoriaa piti soveltaa työelämästä kumpuavaan ilmiöön. Uskon vahvasti, että tällainen opintometodi antaa hyvät valmiudet oman ajattelun laajentamiseen ja parantaa käytännön haasteiden ratkaisuvalmiuksia”, Kapanen pohtii.

Kapanen valmistui aikataulussa. Halu jatkaa opintoja oli vahva, ja Saimaan amk:sta saatu stipendi hyvin tehdystä lopputyöstä ja hyvästä opintomenestyksestä innosti jatkamaan opintoja eteenpäin.

Nyt Kapanen on ilmailujohtamisen tohtorikoulutettavana Westminsterin yliopistossa Lontoossa. Tekeillä oleva väitöskirja käsittelee lentokenttien yksityistämistä.

Seuraavat vuodet kuluvat väitöskirjan ja työnteon parissa.

”Tavoitteenani on tulla kansainvälisesti tunnustetuksi ilmailualan ammattilaiseksi.”

Erillishaku International Business Management –koulutukseen (yamk) on käynnissä nyt. Katso lisää täältä: http://www.saimia.fi/haku/en/degree-programmes/master

Pin It