Avoin tiede edistää tiedettä ja lisätä tieteen vaikuttavuutta yhteiskunnassa. Sen avulla tutkimuksen tulokset ovat nopeasti muiden tutkijoiden saatavilla, mikä säästää resursseja, edistää tieteen korkeaa laatua ja mahdollistaa uusien tutkimuskysymysten nousun. Avoin tiede ja tutkimus (ATT)  mahdollistaa uusia oivalluksia ja tuottaa arvokasta ymmärrystä. Avoin tiede laajentaa mahdollisuuksia osallistua tieteelliseen tutkimukseen. Tämä edellyttää tutkimuksen tuottamien ja tarvitsemien julkaisujen, datan, menetelmien, osaamisen ja tukipalveluiden laajamittaista saatavuutta.

Saimaan ammattikorkeakoulun strategiassa avoimuus on yksi kolmesta ammattikorkeakoulun arvosta. Avoimuus toteutuu korkeakoulun kaikissa toiminnoissa, myös avoimen tieteen ja tutkimuksen edistämisessä.

Ammattikorkeakoulun opetuksen avoimuus, erityisesti avoimen ammattikorkeakoulun kautta on Saimaan ammattikorkeakoulun keskeinen tapa lisätä osaamista. Samalla se edistää ihmisten osallisuutta sekä osaltaan vaikuttaa yhteiskunnan tasapainoiseen kehittymiseen ja yhdenvertaisuuden toteutumiseen.

Saimian vararehtorin johtama TIKI-tiimi vastaa avoimeen tieteeseen liittyvästä toiminnan kehittämisestä, koordinoinnista ja edellytysten määrittelystä sekä henkilöstön osaamisen lisäämisestä.

Saimian avoimen tieteen politiikkaan voit tutustua tästä.

Saimian ATT-käytännön tukea antaa LUT-konsernin korkeakoulupalvelut:

  • Tiedekirjasto (Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.): ATT:n yleinen ohjeistus, avoin julkaiseminen
  • Tutkimuksen palvelut (Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.): ohjeistus tutkimusaineistojen käsittelyyn, tutkijan tuki

Lisää avoimesta tieteestä: https://avointiede.fi/fi/etusivu

Tutustu avoimeen tieteeseen kaikille avoimen verkkokurssin avulla: https://avointiede.fi/fi/tapahtumat/verkkokurssit

Pin It