Hakija voi hakea oikeutta valintakokeen suorittamista koskeviin erityisjärjestelyihin erillisellä hakemuksella. Hakemuksessa tulee mainita erityisjärjestelyt, joita haetaan, sekä perustelut erityisjärjestelyjen hakemiselle. Hakemukseen tulee liittää kopiot todistuksista, joihin hakija vetoaa.

Huomiothan, että lukihäiriön perusteella saadut lausunnot saavat olla pääsääntöisesti enintään 5 (viisi) vuotta vanhoja. Ammattikorkeakoulu voi hyväksyä myös vanhempia lukihäiriöön liittyviä lääkäritodistuksia, jos lääkäri on todennut että henkilöllä on pysyvä neurologinen tila/vamma, joka aiheuttaa lukemisen tai kirjoittamisen ongelmia.

Valintakokeiden erityisjärjestelyhakemus tulee jättää 10.4.2019 klo 15.00 mennessä kaikkien niiden ammattikorkeakoulujen hakijapalveluihin, joihin hakija hakee. Jos valintakokeen erityisjärjestelyihin oikeuttava este syntyy tai todetaan hakuajan päättymisen ja valintakoeajankohdan välillä, tulee hakijan jättää erityisjärjestelyhakemus viipymättä kaikkien niiden hakutoiveiden korkeakoulujen hakijapalveluihin, joissa järjestettäviin valintakokeisiin hakija osallistuu. Korkeakoulu voi evätä hakijalta oikeuden erityisjärjestelyihin, mikäli järjestelyt ovat esim. aikataulu-syistä mahdotonta toteuttaa.

Hakemus liitteineen lähetetään osoitteeseen Saimaan ammattikorkeakoulu, Hakijapalvelut, Yliopistonkatu 34, 53850 Lappeenranta. Hakemuksen voin myös skannata ja lähettää osoitteeseen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen..

Sosiaali- ja terveysalan esivalintakoe

Sosiaali- ja terveysalan esivalintakokeeseen voit saada lisäaikaa, jos sinulla on keskivaikea tai vaikea lukivaikeus. Pääasiassa lisäaika on ainoa erityisjärjestely, jonka esivalintakokeessa voit saada, mutta erityisjärjestelyhakemukset katsotaan tapauskohtaisesti. Huomaathan, että varsinaiseen valintakokeeseen haetaan erityisjärjestelyjä erikseen.

Hakemus sosiaali- ja terveysalan esivalintakokeen eristyisjärjestelyistä pitää toimittaa liitteineen sen ammattikorkeakoulun hakijapalveluihin, jonka esivalintakoetta käyttävä hakukohde sinulla on ylimpänä hakutoiveena. Löydät lisätietoa esivalintakokeen verkkosivulta http://soteli.metropolia.fi.