Valintaperusteet ja valintakokeet

Hotelli- ja ravintola-alan YAMK-koulutuksen valintaperusteet

Pohjakoulutusvaatimukset

Pohjakoulutusvaatimuksen hotelli- ja ravintola-alan ammattikorkeakoulututkinto, restonomi (AMK) tai muu soveltuva korkeakoulututkinto sekä tämän jälkeen hankittu vähintään kolmen vuoden työkokemus hotelli- ja ravintola-alalta tai muulta palveluliiketoiminnan alalta.

Opistoasteen tai ammatillisen korkea-asteen tutkinnon jälkeen ennen korkeakoulututkintoa suoritettu työkokemus hyväksytään hakukelpoisuuden antavaksi. Varusmiespalvelusta, siviilipalvelusta tai hoitovapaata ei lasketa työkokemukseksi.

Ennakkoaineisto

Ennakkoaineisto on saatavilla 1.3.-23.5.2017.

Valintakoe

Valinta tehdään kirjallisesta valintakokeesta ja haastattelusta saadun yhteispistemäärän perusteella. Ylin saavutettu pistemäärä on 100 pistettä ja alin hyväksyttävä pistemäärä on 20 pistettä.

Valintakoe järjestetään tiistaina 23.5.2017 klo 10.00 alkaen Skinnarilan kampuksella, Skinnarilankatu 36, 53850 Lappeenranta. Ilmoittautuminen valintakokeeseen alkaa klo 9.30. Kirjallinen koe pidetään klo 10-12 ja haastattelut klo 12.30 alkaen.
 
Kirjallinen valintakoe  perustuu sekä ennakkoon jaettuun että kokeessa jaettavaan materiaaliin. Ennakkoaineisto ei saa olla mukana valintakokeessa. Kaikki hakukelpoiset hakijat kutsutaan valintatilaisuuteen, mihin lähetetään kutsu sähköpostilla.

Valinta toteutetaan yhteistyössä, jolloin valinnan yhteispistemäärä käy myös Savonia ja Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulujen Restonomi (ylempi AMK) – hakukohteille.