Opiskelijavalinnassa noudatetaan ammattikorkeakoulun päättämiä valintaperusteita ja sitä hakutoivejärjestystä, jonka hakija on merkinnyt hakemukseensa. Hakutoiveita ja niiden järjestystä ei voi muuttaa hakuajan jälkeen. Jos et pääse koulutukseen, jonka olit merkinnyt ensimmäiselle sijalle, tarkistetaan, riittävätkö pisteesi toiselle sijalle merkitsemääsi hakutoiveeseen jne. Jos tulet valituksi johonkin hakutoiveeseesi, sinua ei enää voida valita hakutoivejärjestyksessä alemmalla sijalla olevaan opiskelupaikkaan.

Valinta on ehdollinen siihen asti kunnes ammattikorkeakoulu on tarkistanut koulu- ja työtodistukset. Ammattikorkeakoulu voi purkaa valinnan, jos todistuksia ei toimiteta ammattikorkeakoulun ilmoittamassa määräajassa tai jos hakija on antanut itsestään virheellisiä tietoja.

Kaikissa Saimaan ammattikorkeakoulun koulutuksissa järjestetään valintakoe, johon ammattikorkeakoulu kutsuu hakijan henkilökohtaisella kutsukirjeellä. Saimaan ammattikorkeakoulun koulutusalakohtaiset valintaperusteet ja valintakokeiden ajankohdat löydät tältä sivustolta kyseisen koulutusalan kohdalta.  

Valinta tasapisteissä olevien välillä

Tasapistetilanteessa ammattikorkeakoulujen hakijat asetetaan lopullisessa valinnassa paremmuusjärjestykseen seuraavin perustein:

  1. Valintakoe ja/tai ennakkotehtävä
  2. Hakutoivejärjestys