Lappeenrannan loma-asuntomessualueella hyödynnetään luonnonkiveä

Ekologisena ja kestävän kehityksen ratkaisuna luonnonkiven käyttämistä piha- ja ympäristörakentamisessa on mahdollista merkittävästi lisätä. Rakentajat, remontoijat ja sisustajat eivät välttämättä löydä kotimaisesta luonnonkivestä valmistettuja piharakentamisen tuotteita kovinkaan helposti. Tähän kysyntään paikallinen kivialan yritystoiminta pyrkii Kiviklusteri-hankkeen kautta vastaamaan Lappeenrannan loma-asuntomessuilla.

Kesällä 2012 järjestettävilla loma-asuntomessuilla lanseerataan uusia luonnonkivituotteita ja tuodaan alan palvelutarjoajia esiin. Kiveyksiä toteutetaan niin sanotusta sivukivestä, joka muutoin jää louhinnassa pääsääntöisesti hyödyntämättä joko niiden halkeamien tai väripoikkeamien vuoksi. Kivi on monikäyttöinen materiaali niin sisä- kuin ulkorakentamisessa - ekologinen ja kestävä vaihtoehto kauneudestaan tinkimättä.

Luonnonkiveä nähdään messualueella yhtenäisyyttä korostavana elementtinä alueen yleisilmeessä, useassa eri messukohteessa sekä Kiviklusteri -hankkeen omalla esittelypisteellä.

http://www.asuntomessut.fi/lappeenranta-2012/lappeenranta-2012

Saimaan ammattikorkeakoulu Skinnarilankatu 36, 53850 Lappeenranta Vaihde: 02049 66411 Fax: 02049 66505