Ajankohtaista

 
10.04.2012

Innovaatiokisassa pyöräteline vei voiton!

Etelä-Karjalan Kiviklusteri -hankkeessa järjestetty opiskelijoiden innovaatiokilpailun voittaja on ratkennut. Kilpailussa Saimaan ammattikorkeakoulun opiskelijat kehittivät uusia tuoteideoita kiven louhinnan sivutuotteena syntyvän ns. sivukiven käytön edistämiseksi.

 Loppuseminaari järjestettiin Saimaan ammattikorkeakoululla 23.2.2012, jossa kilpailijat esittivät työnsä tulokset. Arvovaltainen tuomaristo ratkaisi voittajan. Tuomaristoon kuuluivat:

 o Kimmo Jarva, Lappeenrannan kaupunki

o Mikko Heikkilä, Arkkitehtitoimisto Mikko Heikkilä Oy

o Timo Tersa, K-Rauta Lappeenranta

o Jouni Okko, Ylämaa Group

o Heikki Palin, Palin Granit Oy

o Kari Karell, Lappeenrannan loma-asuntomessut

o Mikko Valtonen, Saimaan ammattikorkeakoulun opiskelijakunta

 Voittajaidea oli Rockin’ Blues -joukkueen Pyöräparkki, jossa yhdistyy sivukiven hyödyntämismahdollisuudet, kaupunki-ilmeiden nosto ja käytännön tarpeet. Pyöräparkki on suhteellisen halpa ja nopea tehdä sekä se nostaa kaupunkikuvan uusiin sfääreihin. Tulevana kesänä Pyöräparkki tulee messuvieraiden käyttöön Lappeenrannan loma-asuntomessujen portin pieleen.

 Voittajajoukkueeseen kuului suomalaisia ja venäläisiä opiskelijoita tietotekniikan alalta sekä International Business -koulutusohjelmasta. Heidät palkitaan 1000 euron stipendillä sekä he saavat uurastuksestaan opintopisteitä.

 Innovaatiokisassa kehittyi myös muita hyviä ideoita. Eräs tällaisista ideoista oli graniitti-patteri, joka on paljon energiatehokkaampi ja modernimpi kuin perinteiset patterit. Idean kehittäjä tutkii saisiko Tuli-hankkeen kautta rahoitusta ajatuksen toteuttamiseen.


 
22.02.2012

Kivi näkyy loma-asuntomessuilla kesällä

Lappeenrannan loma-asuntomessut saavat lisämakua luonnonkivestä. Luonnonkiveä nähdään messualueella yhteynäisyyttä korostavana elementtinä alueen yleisilmeessä, useassa eri messukohteessa sekä Kiviklusteri-hankkeen esittelypisteellä.

Loma-asuntomessut järjestetään Lappeenrannassa Rauhan alueella 25.6. - 8.7.2012.

Lue lisää messuista osoitteesta:

http://www.asuntomessut.fi/lappeenranta-2012/lappeenranta-2012


Saimaan ammattikorkeakoulu Skinnarilankatu 36, 53850 Lappeenranta Vaihde: 02049 66411 Fax: 02049 66505