Imatran vuoden taiteilijan teos ammentaa kaupungin historiasta

Imatran vuoden 2017 taiteilijan Janette Holmströmin teos julkistettiin lauantaina 26.8.2017 Imatra-päivän iltana Valtionhotellin kupeessa, Inkerin aukion laidalla, aivan Imatran keskustassa.

Kaksimetrinen valoteos ”Hotel Cascade” pohjautuu Imatran historiaan: se on saanut innoituksensa Valtionhotellin edeltäjästä, 1890-luvulla rakennetusta puisesta hotellista, joka ennätti olla pystyssä vain vuoden ennen kuin tulipalo tuhosi sen.

”Olen tutustunut Imatraan kulkien Vuoksen rantateitä. Näiden reittien varsilta löysinkin teokselle paikan, jolla on paljon tarinoita kerrottavanaan. Teos onkin eräänlainen ikkuna Imatran historiaan. Teoksessa mennyt ja nykyhetki kohtaavat ja sulautuvat toisiinsa. Päivällä se heijastaa tätä päivää ja ympäristöään, illan tullen valot syttyvät ja vievät katsojan menneeseen”, Holmström kertoo.

Avajaistilaisuudessa taitelija Janette Holmström esitteli teoksen kaupunkilaisille. Avajaispuheen piti Imatran kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Niina Malm. Tilaisuudessa puhui myös Saimaan ammattikorkeakoulun kuvataiteen koulutuspäällikkö Eija Mustonen.

Janette Holmström on päivittänyt teoksen tekovaiheista Instragram-tiliä. Tili löytyy täältä (@Imatran_vuoden_taiteilija). Teosta pystytettiin paikalleen torstaina ja perjantaina 24.–25.8. ja Janette Holmströmin johdolla apunaan Saimaan amk:n taideopiskelija Essi Immonen.

Teos on esillä marraskuun 2017 loppuun asti.

Holmstrom_Cascade_paiva_web_s
Teos Hotel Cascade päivällä

Holmstrom_Cascade_yo_web_s
ja illalla pimeän tultua

_MG_7351
Yhteistyökumppaneina Imatran kaupunki, KiinteistöImatran Seudun Sähkö, Tmi Sami Tella ja Jukan Lasipalvelu.

Lisätietoja: Taiteilija Janette Holmström, 050 401 7127