Taidetta lasien alla

Ensimmäinen toteutunut TaideART-hanke tuotti Lappeenrannassa sijaitsevaan Kolme Lyhtyä -ravintolaan uudet lasinaluset. Taiteilijoina Sirpa Hynninen ja Vesa-Ville Saarinen.

lasinalusta1

lasinalusettausta
Kuvat: Noomi Levo, kuvataiteen opiskelija, Saimaan amk

Tiedote 5.10.2016
Taiteilijat ja yritykset hakevat uusia yhteistyön muotoja – Ravintola Kolme Lyhtyä saa huomenna uudet lasinaluset
Lappeenrantalainen ravintola Kolme Lyhtyä saa pian uudet lasinaluset oluttuoppien alle. Uudet alustat poikkeavat totutuista, sillä ne ovat kahden lappeenrantalaisen taiteilijan, Sirpa Hynnisen ja Vesa-Ville Saarisen käsienjälkeä.
Alustat ovat syntyneet osana TaideART- hanketta, jonka tavoitteena on löytää taiteilijoille uudenlaisia ansaintakeinoja ja yhteistyömuotoja esimerkiksi yritysten kanssa. Lasinaluset ovat hyvä esimerkki siitä, kuinka taiteilijoiden työtä voidaan hyödyntää yritysmaailmassa.
”Hankkeessa järjestettiin avoin ideakilpailu 2016 vuoden alussa. Toteutettavan idean valitsivat hankkeen ja Eekoon edustajat yhdessä. Taiteilijoiden osaaminen on lähes käyttämätön voimavara yritysmaailmassa”, kertoo Eija Mustonen Saimaan ammattikorkeakoulusta.
Ajatus Kolmen Lyhdyn lasinalusista sai alkunsa, kun hankkeeseen osallistuvat taiteilijat ryhtyivät hankkeen alettua pohtimaan, mitä taiteilijat voisivat yhteistyökumppaneiden kanssa tehdä. Etelä-Karjalan Osuuskauppa (Eekoo) innostui ajatuksesta uusia perinteisen kulttuuriravintolansa lasinaluset.
Hynninen ja Saarinen toteuttivat alustat Eekoon tarpeita kuunnelleen. Lasinalusissa yhdistyvät Kolmen Lyhdyn värikkääseen historiaan liittyvät tarinat, luonne kulttuuriravintolana sekä ilmapiiri, jossa työntekijät tuntevat asiakkaansa ja kaikki ovat kuin yhtä perhettä.
”Kuuntelimme kolmen jo eläkkeelle siirtyneen tarjoilijan tarinoita siitä, mitä Kolmessa Lyhdyssä on vuosien varrella tapahtunut. Idea toteutuneeseen aluseen lähti tarinoista”, Saarinen kertoo.
Eekoon näkökulmasta TaideART-projekti ja yhteistyö taiteilijoiden kanssa on sujunut erinomaisesti.
”Mielenkiintoisen hankkeen lopputuloksena syntyi uniikki, päivittäiseen käyttöön tuleva taideteos, joka kertoo tarinan ravintolan värikkäästä historiasta. Uskomme uusien lasinalusten olevan myös asiakkaiden mieleen”, toteaa Eekoon ravintolatoimialajohtaja Aleksi Vuorinne.
Lasinalustat vihitään käyttöön torstaina 6.10 klo 9 Ravintola Kolmessa Lyhdyssä (Kauppakatu 27, Lappeenranta). Paikalla on taiteilija Vesa-Ville Saarinen sekä Etelä-Karjalan Osuuskaupan ja TaideART-hankkeen edustajat. Median edustajat ovat tervetulleita tilaisuuteen.
 
Jonna Mielonen-Jumisko, tiedottaja, Saimaan amk
.

Vastaa