Taidetuulia-simulaatio Lappeenrannassa

IMG_1375

Kaksi TaideART-hankkeessa mukana olevaa Saimian kuvataiteen opiskelijaa oli kärpäsinä katossa Taidetuulia-istunnoissa. Opiskelijat taltioivat tapahtumaa valokuvaten, maalaten sekä piirtäen ja näin testaten tarinamuotoista dokumentointia.

IMG_1649

Huhtikuussa 2017 kuvataiteilija Tuulia Iso-Tryykäri piti Taidetuulia-sessiota ja asiakkaina oli kolme sosionomi-opiskelijaa Saimaan ammattikorkeakoulusta. Saimme seurata, mitä kolmen 45-minuuttisen session aikana paperille ilmestyi. Tunnelma oli vähän jännittynyt ylimääräisen yleisön takia, mutta hyvin äkkiä Taidetuulia-simulaation asiakkaat pääsivät vauhtiin.

IMG_1363

Keskustelu kävi rauhallisena, välillä naurettiin ja muisteltiin suhdetta maalaukseen tai yleisesti kulttuuriin. Välillä oltiin hiljaa. Siveltimet sutivat ja kynät piirsivät papereille värejä. Sessiota seuraavat taideopiskelijat tallensivat tapahtumaa.

kuvapari

IMG_1630

IMG_1662

IMG_1634

IMG_1469

Istunnon aikana sai maalata tai piirtää, tai vain keskustella. Miltä ikinä sillä hetkellä tuntui. Toiset vapautuivat, joko verbaalisesti tai paperille ja keskittyivät.

IMG_1659

IMG_1619

IMG_1653 copy

IMG_1342

Session jälkeen sitä seuranneella oli keventynyt olo. Asiakkaana olleet sosionomi-opiskelijatkin kiittelivät kokemuksesta, 45 minuuttia olivat kuluneet nopeasti.

Vastaa